Veelgestelde
vragen

Bekijk  de meest gestelde vragen van dit moment

Aanmelden voor een kraam op de Dickens Fair?

Meld je aan voor het huren van een kraam op de Dickens Fair:  Aanmelden Dickens Fair

Als ik meedoe als vrijwilliger, moet ik dan beide dagen aanwezig zijn?

Het is natuurlijk fantastisch als we twee dagen op onze vrijwilligers kunnen rekenen. Als je meedoet in een act is dat een “must”, tenslotte ben je daarvoor gevraagd of heb je je daar speciaal voor opgegeven. Ook grimeurs en visagisten verwachten hun acteurs en figuranten die ingedeeld zijn voor grime of visagie op beide dagen.

Ben je vrijwilliger voor andere zaken dan een theater act of toneel, bijvoorbeeld parkeren, ingangscontrole i.o.d., dan is een van beide dagen ook prima in te plannen. Aanmelden acts en vrijwilligers

Hoe vaak en wanneer moet ik oefenen?

Als je bent aangemeld krijg je bericht via email van een van de projectgroepen. De oefendata of doorpas avonden worden ook via email aan je doorgegeven.
Ook proberen we zoveel mogelijk informatie op de website te plaatsen onder de pagina’s ‘Dickens Familie’ . Tenslotte horen alle deelnemers bij de familie!
Heb je toch nog vragen of is iets onduidelijk, dan kun je ons een email sturen via info@lemsterdickensfestijn.nl of via Facebook.

Aan het Dickens Festijn doet een hele grote club mensen mee. We proberen alles zo gestroomlijnd mogelijk te organiseren, maar wanneer iets beter of duidelijker kan, laat het ons gewoon weten! Met z’n allen maken we er tenslotte een prachtig festijn van!

Kan ik kiezen wat ik leuk vind om te doen?

Er zijn door de organisatie een aantal thema’s bedacht over de route.
Hier kun je ingepast worden, maar misschien heb je een andere leuke act of idee voor figuratie. Dit kun je op het aanmeldformulier aangeven.

Moet ik kunnen toneelspelen of zingen?

Voor de “echte acts” zoeken we wel mensen die kunnen toneelspelen, voor musical moet je wel kunnen zingen en op het toneel durven staan. We gaan niet allemaal moeilijke teksten uit het hoofd leren, het is de bedoeling dat we een interactief toneelspel maken waarbij onze bezoekers ook een rol hebben of misschien wel de hoofdrol! Ben je figurant dan vinden we het leuk dat je ook contact maakt met de bezoekers en ze meenemen in de tijd van Dickens.

Moet ik voor mijn eigen kleding zorgen?

De Dickens organisatie probeert zoveel mogelijk kleding en accessoires te regelen voor acteurs. Misschien zullen we een beroep op je doen om bijvoorbeeld zelf voor een bijpassende pet, hoed, schoenen etc. te zorgen. Voor figuranten geldt dat ze zelf voor passende kleding en grime moeten zorgen. Op de site kun je een aantal kledingverhuurbedrijven vinden.

Moet ik zelf kosten maken?

Het is helaas nog niet mogelijk alles voor zoveel figuranten (350 tot 500) te bekostigen. Dus kan het zijn dat je gevraagd wordt iets zelf aan te schaffen.

Maar het meedoen aan Dickens moet vooral een feestje zijn, dus kijk eens in de kast bij je oma of ga naar een vintage winkel in de buurt, misschien hangt daar iets tussen wat je heel goed kunt gebruiken. Kijk ook eens op Pinterest op Dickens Kleding daar vind je hele leuke ideetjes.

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht of bekijk onze veel gestelde vragen

Mail ons Bekijk FAQ

Ook meehelpen? Heel graag

We zoeken nog vrijwilligers voor allerlei taken.

Meld je aan

MENU