Maak kennis met de verdachten

Wie zijn de verdachten in het Dickensdorp?  Wie is die mysterieuze Jack de Ripper?  Op de looproute van het Lemster Dickens Festijn kom je de verdachten tegen. Hieronder leer je deze schimmige figuren beter kennen.

Mini soap Dickens Mysterie

Vanaf woensdag 28 november t/m 13 december ’18 worden er filmpjes rondom het Dickens Mysterie gepost. Deze minisoap is iedere werkdag te volgen op onze Facebookpagina en YouTubekanaal. Bekijk de filmpjes, leer de verdachten beter kennen en vind de oplossing van het mysterie.

Bekijk alle afleveringen van het moordspel.

Achtergrond en clues

Ben je op zoek naar goede clues om het mysterie op te lossen, lees dan meer over de vermissing van Amy S. of lees de brief van Jack the Ripper.

Aflevering 12: Moord en brief

Wie was er zo brutaal om een handschoen uit de etalage van de Nauticshop weg te halen en stal gewetenloos het mes van de slager? Weet Judith meer of schrok zie van iets anders? Waarom is Sherlock uiteindelijk niet naar het Dickensdorp afgereisd? Waarom schreef Jack the Ripper juist Sherlock een brief, terwijl Sherlock zich op dat moment nog niet met het onderzoek bezig hield? Wie is deze Jack the Ripper die Amy S. om het leven heeft gebracht? Was haar vermoorden doelbewust of was ze slechts een toevallig slachtoffer?

Kijk naar het laatste filmpje, kom naar het Dickens Festijn en ontrafel het mysterie rondom Jack the Ripper. En wie weet geniet u binnenkort van een trip naar Londen!

Pak me dan, als je kan….

Het Dickens Mysterie is mogelijk gemaakt door:

 

Aflevering 11: Bill Sykes

Bill Sikes is een meedogenloze crimineel die het geweld niet schuwt. Heeft in een woede-uitbarsting zijn vrouw Sally (prostituee) vermoord en is hiervoor nu op de vlucht.  Tevens is hij voormalig handlanger van Fagin. Sinds Fagin vast zit heeft hij Oliver Twist volledig onder zijn hoede en laat hij de jongen voor hem werken. Hij beweert dat hij op de avond van de moord op zoek was naar de gevluchte Oliver. Oliver bevestigd dit. Maar klopt dat ook?

Bill handelt impulsief, agressief en is argwanend. Heeft graag de touwtjes in handen.

Wat is het motief van Bill? Hij is een meedogenloze crimineel die geweld niet schuwt. Voor welke praktijken dient Oliver als zijn alibi?

Aflevering 10: Straatschoffie Oliver Twist

Oliver Twist een straatschoffie en kruimeldief en woont in het Dickensdorp. Oliver heeft niet echt een thuis en leeft hierdoor voornamelijk op straat. Hij voert enigszins duistere werkzaamheden uit voor Fagin en Bill Sykes, waarbij hij meer ziet meer gebeuren dan hem lief is. Fagin vindt dat hij een eerlijk leven moet gaan leiden en niet dezelfde fouten moet gaan maken. Slaat hij op advies van Fagin op de vlucht?

Van nature zit er een goed hart in Oliver. Ruwe bolster, blanke pit. Durft niet tot nauwelijks onder de vleugels van Bill Sykes vandaan te komen. Is zeer gedienstig, maar tevens ook bang voor zijn baas.

Wat is het motief van Oliver? Wat heeft Oliver gehoord en gezien? Hoe ver gaan de leugens van Oliver om zijn baas te dienen? Waarom slaat hij op de vlucht?

Aflevering 9: Fagin

Fagin ontvoerde samen met zijn handlanger Billy Sikes straatkinderen uit het Dickensdorp. Ze lieten deze kinderen misdaden en diefstallen plegen. Fagin is voor deze daden afgelopen week opgepakt.
Sinds hij vast zit is het rustig in het Dickensdorp en doen zich geen duistere voorvallen meer voor. In het gevang raakt Fagin in paniek;
“Ik heb het hem gezegd. Vrouwen betekenen het einde. Bill heeft me verraden.”
“Ik had moeten stoppen, ik wist het, stoppen was het beste.”
“Ik moet een eerlijk leven gaan leiden… zonder vrouwen, dat blijkt wel weer”.

Fagin is sluw, slim en gewiekst. Hij duldt niet dat iemand hem voor de voeten loopt en maakt hier zonodig korte metten mee. In het Dickensdorp wordt ook wel gezegd dat hij een psychopaat is. Hij kent namelijk geen enkele wroeging en schuldgevoel voor zijn daden. Hij wordt wantrouwend naar alles en iedereen.

Wat is het motief van Fagin? Hoe kan het dat er sinds zijn arrestatie geen misdaden meer zijn gepleegd? Hoe groot was zijn haat richting vrouwen? Of heeft Fagin geen motief? Maar wellicht is voor een psychopaat een motief niet nodig?

Aflevering 8: Hoerenmadame Madame Mary

Madame Mary Is een succesvolle zakenvrouw in het horizontale amusement, maar heeft de laatste tijd opvallend minder inkomsten. Haar klanten worden de laatste tijd afgeperst en gechanteerd en rekenen daarom steeds vaker direct af bij de Dames van Plezier. Iets waar Madame totaal niet van gediend is. Ze heeft de dames hier dan ook op aangesproken.

Madame Mary is harde zakentante. Ze is streng naar haar meisjes toe. Maar ook richting haar klanten laat ze weten wat en hoe ze het wil. Ze wint er geen doekjes om en zegt waar het op staat.

Wat is het motief van Madame Mary? Is een zakelijk conflict met het slachtoffer soms uit de hand gelopen?

Aflevering 7: Vroedvrouw Lizzy Williams en huishoudster Yvi

Vrouwvrouw Lizzy is getrouwd met dokter John Williams. Ze staat bekend als een bekwame vroedvrouw, maar ze staat altijd in de schaduw van haar man. Echter gaan er ook verhalen rond dat ze haar man assisteert bij illegale abortussen. Zodoende is ze op de hoogte welke Dames van Plezier ‘s nachts bij haar man aankloppen. Ze weet van de escapades van haar man, maar geniet ook haar status als doktersvrouw.
Lizzy is een beetje uit de hoogte, weet wat ze wil en hoe ze het voor elkaar kan krijgen. Maar ze is ook jaloers.

Wat is het motief van Lizzy? Worden de escapades van haar man haar uiteindelijk dan toch te veel, is ze op de hoogte van de gevoelens van haar man voor één van de dames? Wordt het haar dan toch te veel en heeft ze hem op heterdaad betrapt?

Huishoudster Ivy
Is de huishoudster van de familie dokter Williams. Zij is dol op haar werk en familie Williams. Houdt zich op de achtergrond, loopt stil door het huis, maar is daardoor wel op de hoogte van alle geheimen van de familie.

Aflevering 6: Dokter John Williams

John Williams is getrouwd met vroedvrouw Lizzy. Hij is een bekende dokter in Dickensdorp. Hij geniet veel aanzien door zijn deskundigheid en geniet hiervan. Hij geeft toe voor medische experimenten en onderzoek  lichamen te kopen van de lijkenpikker William Hare. In de wandelgangen doen zich echter verhalen de ronde dat hij er kwade praktijken op nahoudt. Zo kloppen ‘s nachts zwangere prostituees bij hem aan voor illegale abortussen.

Na werktijd drinkt John Williams veel, hij gokt en is gek op vrouwen. Drank maakt hem loslippig, grenzeloos en zeer handtastelijk. Hij laat zich graag omringen door de Dames van Plezier. Hij is stiekem heimelijk verliefd op één van deze dames – het gerucht is dat het hier om Amy S. gaat.

Wat is het motief van John? Werd hij door één van de Dames van Plezier gechanteerd (wellicht Amy zelf) en staat zijn reputatie als echtgenoot en gerenommeerd arts op het spel?

 

Aflevering 5: Lijkenpikker William Hare

William Hare Is een paar jaar terug verbannen uit Schotland voor het opgraven en verkopen van lijken aan artsen voor medisch onderzoek. Ook in het Dickensdorp gaat hij hiermee door. ‘s Nachts graaft hij lichamen op om door te verkopen aan dokter John Williams, die voornamelijk interesse in vrouwelijke organen heeft. William Hare wordt hier goed voor betaald.

William Hare is een stille Willy, hij praat het liefst niet en heeft weinig sociale contacten. Hij ziet lichamen als handelswaar en heeft geen enkel gevoel bij de lugubere werkzaamheden die hij uitvoert.

Wat is William zijn motief? Wat heeft hij ervoor over om brood op de plank te krijgen?

Aflevering 4: Slagersdochter Miss Hunter

Miss Hunter is spontaan en extravert, zowel in haar doen en laten, als in haar kleding. Miss Hunter is al jaren vrijgezel, maar ze wil graag trouwen. Ze kan echter maar geen geschikte man vinden. Hierdoor wordt ze gepest en als heks betiteld door de andere vrouwen in het dorp.Door haar spontane en vrijpostige voorkomen trekt ze ruim de aandacht van de mannen en ze maakt hier dankbaar gebruik van. Miss Hunter is erg achterdochtig en heeft een hekel aan andere vrouwen die aandacht van de mannen krijgen.

Wat is Miss Hunter haar motief?
Is ze jaloers naar ander vrouwelijk geslacht of is ze het getreiter van andere vrouwen meer dan zat?

Aflevering 3: Judith de Rook

Judith de Rook probeert het visbedrijf van haar lang overleden vader Jurjen de Rook voort te zetten. Ze begeeft zich veel in de oude haven en kent hierdoor alle bewoners van de wijk Whitechapel.
 
Judith is een tikkeltje ouderwets en fel tegen drank, prostitutie, gokken en alles wat in haar ogen te maken heeft met onzedig gedrag. Ze heeft geen medelijden met slachtoffers, ze is van mening dat dat het gevolg is van eigen daden en je hiervoor moet boeten.
 
Wat is Judith haar motief? 
Probeert ze de dames die zich onzedig gedragen een lesje te leren?

Aflevering 2: Sherlock en Watson

Sherlock leest de berichten over de moord en Jack the Ripper in de krant. Ondertussen komt Watson binnen. Welke verdachten zou Sherlock in gedachten hebben?

Dickens Mysterie

Lemmer, 1888. De afgelopen tijd zijn er een aantal moorden gepleegd in Lemmer. De naam Jack the Ripper duikt op in de kranten. Wanneer dit nieuws de verveelde Sherlock Holmes bereikt is hij meteen enthousiast. Op basis van de nieuwsberichten heeft Sherlock gelijk een aantal verdachten in het vizier. Er lopen namelijk een aantal duistere figuren door de Lemmer. Eén van deze duistere figuren moet toch wel de dader zijn? Op zaterdag 15 en zondag 16 december is Sherlock Holmes in het Lemster Dickens dorp en zal hij zijn theorieën openbaar maken…

Ontrafel het mysterie

Help Sherlock Holmes mee het mysterie op te lossen en doe mee!

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht

Mail ons

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish    German

MENU