Plattegrond en verhalen

Er is ook dit jaar weer ontzettend veel te beleven in het Dickens dorp!
Naast de twee routes die om het Dok en door de Schans & Leeg lopen, mag je de Vissersburen en de Nieuwedijk dit jaar ook zeker niet missen.
Geniet van de gezellige winterfair, ga hier op de foto met onze eigen kerstman en vergeet een bezoekje aan Ghost Alley niet…

Lees verder onder de kaart.

Ook dit jaar zul je je weer verbazen over de grote hoeveelheid acts en muziek die je onderweg tegenkomt.

Tramtumult (rond het stadhuis)
Het tumult rondom de opening van de nieuwe tramlijn in het dorp zorgt ervoor dat de gemoederen hoog oplopen! De burgemeester voert de openingshandeling uit, maar houdt tegelijk de tegenstanders angstvallig in de gaten. Zal het met een sisser aflopen of moet het leger ingrijpen?

Sprookjesbos (Vissersburen)
Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en de gebroeders Grimm waren tijdgenoten van Charles Dickens. Veel sprookjes die we nu nog kennen komen uit die tijd. Ze waren echter iets minder lief en vrolijk dan hoe we ze vandaag de dag kennen… Bezoek het sprookjesbos en ontmoet Hans & Grietje, luister en kijk naar de musical met ruim 20 sprookjesfiguren, luister naar de sprookjes in de schoolklas en verdwaal Into the Woods bij Tramstation Lemmer Oost. Pas je op voor de wolf…!

Winterfair
Dit jaar is de Winterfair rondom de Hervormde Kerk. Terwijl je binnen in de kerk weer kunt genieten van prachtige muziekoptredens, geniet je buiten van de knusse sfeer van de kraampjes, ga je op de foto met de kerstman of haal je wat lekkers.

Route 1 (rondje Emmakade, Leeg, Schans)
Deze prachtige route is van zichzelf al een decor! Dit jaar starten we eerst op de Emmakade, met de bedrijvigheid van de haven. Het shantykoor zingt hun zeemansliederen vanaf de Banjaard, de zeilmakerij is weer druk in de weer en als je geluk hebt loopt je de nieuwe lichting zeekadetten tegen het lijf. We hopen maar dat zij zich een beetje weten te gedragen. De Piraten zijn zelfs helemaal uit Biddinghuizen hierheen gevaren. Als dat maar goed volk is…
Bij de vissersvrouwen in het Leeg slaat de schrik hen om het hart. De dominee komt voorbij. Brengt hij onheil of… ? Gelukkig, hij gaat hún deur voorbij!
De rouwstoet door de straat brengt de oude man uit het kleine huisje naar zijn laatste rustplaats. Graag even stilte en respect voor deze stoet.

Via de veemarkt kom je op de Schans waar het weeshuis bij de kerk een flinke uitbreiding heeft gekregen. De weeskinderen bedelen voor het goede doel (Stichting Leukemie) dus geef vooral gul.
Na de kerk raken we een beetje op drift. De jongemannen naast de Band of Brothers lijken heel aardig en beleefd. Speel je een potje roulette mee of loop je door naar de Bonkeschudders? Wat zij dit jaar meegenomen hebben… is echt ongelofelijk! Steampunk ten top! En de dames van plezier zorgen ook dit jaar weer voor veel, eh ja… vertier.

Schulpen Inn & het legerkamp
Dat het nu toch echt zo ver moest komen! Burgemeester van Kallenbach heeft het leger naar Lemmer geroepen om de verwachtte schermutselingen rondom de opening van de nieuwe tramlijn in de kiem te smoren. Maar of het nu de meest plichtsgetrouwe soldaten zijn die naar Friesland zijn gestuurd…dat valt nog te bezien. Gezellig is het in ieder geval wel in het legerkamp!
Mis ook zeker The Schulpen Inn niet! De grootste openlucht pub van het noorden. Naast de gebruikelijke natjes, droogjes en gezelligheid, kun je hier helemaal losgaan op de muziek van folkband Alice Springs en van herbergier Lord Alberto. Pas op dat je niet te lang blijft zitten in deze gezellige pub…!

Route 2 (rondje Langestreek, Kortestreek
Vanaf The Schulpen Inn neem je de route langs het water richting de Langestreek. Daar ontmoet je Hans van Meegeren. Zijn koopwaar is prachtig verlicht, maar blijkt een duister zaakje…
Gelukkig is er verderop weer een gezellig muziekoptreden en kun je zien of dokter Craeck zijn heelmeesters kunsten inmiddels een hoger niveau hebben bereikt.
Charles Dickens woont nog rustig in zijn mooie huis en de spelende kinderen zijn verwend met een heuse schommel. Ontdek de nieuwe sport van het oude cricketteam en vlak voor de brug geniet je van verschillende korps optredens.

Aan de Kortestreek is het een drukte van belang! De zigeuners zijn hier neergestreken en plannen een bruiloft, terwijl de Stront Tontsje Ronners Lemmer stankvrij proberen te houden. Laten we hopen dat dat lukt, want deze mannen met hun ‘schijtbaan’ zijn bijzondere broeders. Gelukkig is de brandweer altijd in de buurt om te blussen wat er te blussen valt!

Maak onderweg nog een leuke foto in de Photo Booth, neem een hapje of een drankje en sluit af met een bezoekje aan de beroemde Ghost Ally. Met een beetje geluk heb je alles gezien voordat het prachtige vuurwerk in de binnenhaven weer losbarst.

Beleef, zing mee, lach en geniet vooral. Tot ziens in Lemmer!

 

 

 

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht

Mail ons

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish German

MENU