Het verhaal: De sfeer van weleer…

Het Lemster Dickens Festijn 2018 staat in De sfeer van weleer… In het Lemster Dickens dorp beleef je deze sfeer en kom je personages tegen die je kent uit de boeken van Dickens en andere schrijvers uit die tijd. Slenter door deze negentiende-eeuwse straten en wordt onderdeel van dit levende openluchttheater.

Het ‘kinderwetje’ en de taboe van geboortebeperking

In de negentiende eeuw ontstonden nieuwe ideeën. Het recht van een kind op een jeugd zonder te hoeven werken bijvoorbeeld. Het “kinderwetje van Van Houten” verbood kinderen jonger dan 12jaar te werken. Aletta Jacobs spreekt openlijk over het grote taboe van geboortebeperking.

Negentiende-eeuwse vernieuwing

Wetenschap en technologie maken nieuwe dingen mogelijk, waardoor producten kunnen nu grootschalig gefabriceerd worden. De geneeskunde plukt de vruchten van nieuwe inzichten. Er ontstaan nieuwe winkels, zoals grote warenhuizen die zich niet alleen richten op een specialistisch product.

Echter hoe was het voor de negentiende eeuwse mens? Wie waren de proefpersonen waarop de dokters hun kunsten ontwikkelden? Wat betekende het taboe op geboortebeperking? Wat gebeurt er met de gewone slager? Wie zijn de kinderen op straat? En wie was de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper?

Verwonder en beleef

Geheel in de stijl van de boeken van Charles Dickens, laat het Lemster Dickens Festijn je los in een wereld vol cartooneske personages. Zo leer je de wereld kennen van de negentiende-eeuwse mens. Je komt personages tegen die je kent uit de boeken van Dickens en andere schrijvers uit die tijd. In de traditie van Dickens biedt het Lemster Dickens Festijn je muziek, amusement, spanning. Zie ook Dickens Mysterie.

Stap in deze wereld en wellicht ontmasker je en passant ook nog Jack the
Ripper. Één ding is zeker, de sfeer van weleer zal je doen verbazen, verwonderen, en beleven op manieren die je je niet had kunnen voorstellen. Meer informatie

 

 

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht

Mail ons

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish    German

MENU