Ruim 30 straattheater acts

Op de plattegrond van Dickens Dorp staan een aantal grotere theateracts aangegeven. Wil je precies weten wat je in welke straat kan verwachten, lees dan de Lemster Dickens Telegraph.

Bekijk hieronder een impressie van de vele acts.

 

 

Dickens school en postkantoor

Aan de Mainstreet net na ingang A vind veel bedrijvigheid plaats bij het oude postkantoor. Brieven worden bezorgt, gesorteerd en gestempeld. Gluur eens door de ramen.

Meer dan 50 Lemster kinderen volgen een of meerdere lessen in de Dickens school of halen kattenkwaad uit op schoolplein. Naast lezen, schrijven en rekenen leren de lieve juffen de kinderen ook zingen.

 

Beware of pick pockets

De straatbende van Oliver Twist dwaalt rond op Dickens Fair aan de Market Road.

Help Sherlock Holmes het Dickens Mysterie oplossen

Het Lemster Dickens Dorp is opschrikt door de verdwijning van de 30-jarige Amy S. Sherlock Holmes is tijdens het Lemster Dickens Festijn aanwezig en zal zijn theorieën over deze verdwijning uit de doeken doen. Maar kloppen deze wel?

Doe mee en los het Dickens Mysterie op!

 

Ontmoet de Lemster Bonkeskudders

De naam Bonkeskudders is afgeleid van ‘Boneshaker’, de bijnaam van een fiets met houten wielen. Probeer je voor te stellen; ruig bierdrinkend volk met een grote aantrekkingskracht op verkeerde vrouwen die dan ook in grote getale aanwezig zijn. Een soort van foute motorclub anno 1850… Never a dull moment!

Doe jij ook een wedstrijdje armworstelen met één van deze ruige mannen? Of ben je getuige van een spannende wedstrijd op de loopfietsen?  Deze ruige club kom je tegen in de rosse buurt van het Lemster Dickensdorp: Scarlet street.

Viswijven en Gypsies in Fisherman Alley

Zin in een lekker visje? Zoek dan één van de viswijfen op, maar schrik niet als deze ineens luidruchtig gaat protesteren tegen de slechte arbeidsomstandigheden.

Aan het begin van Fisherman Alley kom je de Gypsies tegen. Laat je toekomst voorspellen of bewonder de kunsten van een echte vuurspuwer.

 

 

Houdt Kapitein Boltjes zijn bemanning in het gareel?

Zeeschip de Banjaard is zojuist aangemeerd aan de kade van Harbour street. De bemanning van het schip heeft al een aardige reputatie opgebouwd, ze zijn op zoek naar vrouwen, vertier en bier.

Op Scarlet street ontmoeten deze zeebonken de Lemster Bonkeskudders, dit belooft weinig goeds.

Dames en heren houd daarom uw dochters veilig thuis tot het schip weer aan de horizon is verdwenen!

Bourgondisch genieten

Op Burgundy Square wordt het jaarlijkse Bourgondische diner gehouden. In deze rijkelijk versierde en ietwat decadente taverne, vloeien bier en wijn rijkelijk en doen de welgestelden van het Dickensdorp zich tegoed aan vele lekkernijen.

Hooggeplaatsten aan de Upperclass street

Ontmoet Charles Dickens en luister naar zijn voordrachten op de Upperclass street. Of laat Israel Kiek een kiekje van je maken. Ook komt je hier een nieuwe heelmeester tegen.

Aan het eind van de Upperclass street moedig je het Greasy English Cricket Team aan tijdens een training. Het Cricket Team bereidt zich namelijk voor op de belangrijke wedstrijd tegen Scotland.

 

Een drukte van jewelste op Ragged road

Jaarlijkse veemarkt

Naast o.a. kippen, varkens, geiten, schapen, ganzen en koeien komt ook Varkensboer Markus naar de veemarkt. Vergezeld van vrouw, twaalf kinderen, twee zeugen en een beer, hij verwacht goede zaken te doen op de jaarlijkse veemarkt.

Brand! Brand! Brand!

Om de haverklap staan er panden in de brand in het Dickens dorp. De goed getrainde brandweermannen van het dorp zijn razendsnel ter plaatse (?) op Ragged road.

Neem ook een kijkj bij:

  • het Weeshuis
  • het kantoor van Scrooge & Marley

Of laat een wens achter bij het goede doel Make a Wish.

 

A Christmas Carol komt tot leven in Ghost Alley

Dwaal en laat je meenemen in de wereld van Scrooge. Ontmoet de drie geesten:  De Geest van Voorbije Kerstmis en Geest van Huidig Kerstmis en De Geest van Toekomstig Kerstmis die Scrooge zijn verleden, heden en mogelijke toekomst laten zien. Bezoek hiervoor Ghost Alley!

 

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht

Mail ons

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish    German

MENU