Eerste dag Lemster Dickens Festijn koud, maar sfeervol

door Dickens — op 15 december 2018

Ruim 12.000 bezoekers trotseerden de kou en genoten van de sfeer van weleer tijdens de eerste dag van het Lemster Dickens Festijn. Lemmer is dit weekend voor de derde maal omgetoverd tot een magisch Dickensdorp. De route met levendig straattheater, van ruim 2,5 km door het centrum van Lemmer, werd opgeluisterd met live muziek. Karakters uit de beroemde Engelse Dickens boeken, Oliver Twist, Scrooge en Watson zorgden voor spanning en vertier.

Levendig straattheater

Ondanks de snijdende kou was de sfeer zeer gezellig en gemoedelijk. Langs de looproute waren verrassende theateracts te zien, zoals de Bonkeskudders, een goed gevulde Dickens school (>65 kinderen uit Lemmer e.o.), de straatbende van Oliver Twist en een heus Greasy English Cricket Team. Ook konden de bezoekers hun hart ophalen bij de gezellige Dickens (kerst) Fair, levende have bekijken bij de Veemarkt of het uitrukken van de Brandweer volgen. Er was veel, heel veel te zien en te beleven!

Vuurwerkshow, Flashmob en Ghost Alley

Om 17:00 uur en om 20:00 uur werd iedereen verrast door een muzikale Flashmob. Het lied ‘Hoor je het zingen op de straat’ was tegelijkertijd overal in het Lemster Dickensdorp te horen. Daarnaast was het een drukte van jewelste bij het Musical-podium en Harbourstreet. Ook de spectaculaire vuurwerkshow in de Binnenhaven, waarmee de dag werd afgesloten, trok veel publiek.

Het Dickens Mysterie – Wie wint de reis naar London?

Wie heeft gedaan? Wie is Jack de Ripper? Negen verdachten en dus ook negen letters kon je verzamelen om het Dickens Mysterie op te lossen. Hiervoor waren voorafgaand aan het evenement al een aantal aanwijzingen weggegeven (zie filmpjes op www.lemsterdickensfestijn.nl). Bezoekers werden uitgedaagd om Sherlock Holmes een handje te helpen en de moord op te lossen. Met als beloning een reis naar London!

Zondag 16 december

Op zondag 16 december is het festijn geopend van 14:00 – 19:00 uur. Iedereen is van harte welkom om op deze tweede dag van het Lemster Dickens Festijn te komen genieten van de gezellige sfeer, muziek, fair en acts. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa. Voor meer informatie over het evenement en overige praktische zaken www.lemsterdickensfestijn.nl.

Complimenten en grote dank aan

De organisatie is zeer onder de indruk van alle hulp en inzet. Daarom zijn grote complimenten en dank aan de orde voor: alle bewoners in het centrum van Lemmer, de Lemster ondernemers en de meer dan 1000 vrijwilligers; acteurs, figuranten, muzikanten, deelnemers en overige vrijwilligers! Ook zijn de sponsoren en fondsen StreekWurk en Leeuwarden Culturele Hoofdstad onmisbaar geweest. Zij brachten het Lemster Dickens Festijn tot leven. Wat een waanzinnige prestatie!

Delen

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht

Mail ons

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish German

MENU