Een record aantal muzikale acts tijdens het derde Lemster Dickens Festijn

door Laurina — op 8 november 2018

De muzikale programmering tijdens het Dickens Festijn in Lemmer is dit jaar groter dan ooit. Verdeeld over twee dagen zijn er ruim 40 muzikale acts te bewonderen. Variërend van koren uit de regio en ver daarbuiten, tot verrassende lokale singer/songwriters en musicalsterren. Het totaal aantal muzikanten en zangers/zangeressen komt daarmee op ruim 400 personen per dag!

Doorlopende muzikale programmering

De organisatie heeft zich dit jaar ten doel gesteld om op alle muziekpodia en -locaties
continue een doorlopend bezetting te hebben. Naast drie grote muziekpodia zijn er ook op diverse andere locaties muzikale acts te bekijken en te beluisteren. In de kerk treden diverse koren en bands op. De muzikale acts zijn passend in de sfeer van de omgeving waar ze optreden. Zo klinkt in de zigeunerbuurt balkan- en klezmermuziek en zorgt aanstekelijke folksmuziek in de bourgondische buurt voor de muzikale aankleding.

Bekijk het aanbod aan acts en muziek!

Grote variatie

Tevens biedt de muzikale programmering een grote diversiteit aan acts. Diverse koren uit eigen dorp en regio; zoals het projectkoor ‘Carols op ‘e Lemmer’ – wat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. Van regionale tot provinciale blaasorkesten waaronder Brassband de Spijkerpakkenband, van straatmuzikanten en draaiorgelmuziek tot dansgroep Missouri Victorion Dancers uit België. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit dansen die in de mode waren tijdens het midden van de 19de eeuw: walsen, polka’s, scottich, quadrilles. De musicalkids (8 – 18 jaar) zijn al weken druk aan het oefenen en brengen hits uit diverse musicals, afgewisseld met mooie kerstklassiekers.

Flashmob

Op beide dagen zullen alle muzikale deelnemers, meedoen aan een zogenaamde
Flashmob waarbij iedereen, dus alle koren, bandjes, orkesten, enzovoort maar ook het publiek hetzelfde nummer spelen en zingen. De flashmob vindt plaats op zaterdag om 17.00 uur en 20.00 uur en zondag om 15.00 en 18.00 uur.

Delen

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht of bekijk onze veel gestelde vragen

Mail ons Bekijk FAQ

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish    German

MENU