Nieuw bestuur voor Dickens Festijn in Lemmer

door Laurina — op 21 september 2018

Afgelopen voorjaar is er een nieuwe stichting opgericht voor het Dickens Festijn in Lemmer. Een nieuw elan, een nieuwe insteek en een ander bestuur. Het winterfestijn heeft hiermee ook een andere naam gekregen; Lemster Dickens Festijn.

Lemster Dickens Festijn

Dat de initiator van het Dickens Festijn in Lemmer vorig jaar besloot om te stoppen met de organisatie van het winterevenement, vonden een aantal Lemsters erg jammer. Een aantal vrijwilligers namen het initiatief en richtten een nieuwe stichting op; Stichting Lemster Dickens Festijn. De stichting bestaat inmiddels uit een nieuw bestuur, met daaronder een projectteam en diverse werkgroepen.

De opzet van het festijn blijft in principe hetzelfde. Een winterevenement in Dickens Stijl; met een winterfair, muziek, horeca en straattheater. Jaarlijks wordt er met een thema gewerkt om het verrassend en vernieuwend voor de bezoekers te houden.

Inbreng vanuit de mienskip

Ook de insteek van het festijn wordt anders. Het festijn moet het gezicht van de mienskip worden, niet van het bestuur van de stichting. De Stichting met haar bestuur en projectteam zijn slechts de katalysator en coördinator. Maar de daadwerkelijke organisatie is in handen van de mienskip zelf.

De organisatie is namelijk van mening dat het festijn iets van ons allemaal moet zijn. Of het nu gaat om bedrijven, organisaties, verenigingen, particulieren of inwoners. Iedereen die op wat voor manier dan ook een steentje wil en kan bijdragen is van harte welkom. Dat kan in de breedste zin van het woord; in de vorm van een financiële bijdrage, het sponsoren van materialen of mee doen als vrijwilligers, acteur, figurant, etc.

Vrijwilligers gezocht

Het Lemster Dickens Festijn vindt plaats op zaterdag 15 december en zondag 16 december in het centrum van Lemmer. Ook dit jaar is het festijn op zoek naar tal van vrijwilligers. Wilt u graag uw steentje bijdrage? Aanmelden acts en vrijwilligers

Foto door: Thomas Vaer

Delen

Vragen? Mail ons

Stuur ons een bericht of bekijk onze veel gestelde vragen

Mail ons Bekijk FAQ

Translation

Read more information in German or Polish.

Polish    German

MENU